Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak gesteld worden door mijn cliënten. Als je vraag er niet tussen staat, stel mij dan je vraag door mijn contactformulier in te vullen of door mij te bellen. Want ik beantwoord je vraag maar al te graag. Aangezien het mij niet uitmaakt waar je mee zit, en wat er op dit moment bij je speelt, want er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 70% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 30% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 20% van de cliënten is een de klacht sterk afgenomen
  • 20% van de cliënten moet periodiek terugkomen en ervaart hierdoor een goede verbetering

Wat voel ik van de kleine naaldjes?
In principe voel je bijna niets van de naaldenprikjes. De naaldjes zijn namelijk erg klein en worden enkel op het oppervlak van je huid ingebracht. Wat goed is om te weten is dat hier nog een verschil in is tussen Chinese en Japanse acupunctuur. Bij de Japanse acupunctuur worden de naaldjes nog minder diep aangebracht dan bij de Chinese acupunctuur. Over het algemeen geven mijn cliënten aan dat acupunctuur zeer meevalt en dat het absoluut geen pijn doet.

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Dat kan je zowel per e-mail doen als telefonisch. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht, in sommige gevallen zelfs binnen een week. Maak vandaag nog een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt mij bellen voor een afspraak of vul mijn contactformulier in.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag kan ik dan ook niet aanraden. Ga op tijd van huis en kom ontspannen aan. Probeer verder in ieder geval een ruim zittende broek te dragen of een rok. Als ik verschillende punten op je rug ga behandelen dan moet meestal je shirt of overhemd uit.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden. De Zhong en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is een dergelijke beroepsvereniging.

Heb je nog steeds vragen?
Vul dan mijn contactformulier in of bel mij! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag in mijn praktijk in Roosendaal.