Acupunctuur bij depressie

Voor de buitenwereld is het niet altijd even goed te merken. Maar als je langer dan 2 weken geen zin hebt in contact met anderen, slecht of juist veel slaapt en niets wilt ondernemen dan wordt er officieel gesproken van een depressie. Als je lange tijd een neerslachtige stemming hebt, dan weet je hoe vervelend dat is. En dat uit zich niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk.

Meestal merkt je omgeving, van je vrienden, familieleden of collega’s er pas wat van als de klachten daadwerkelijk waarneembaar zijn. Denk daarbij aan moeite met concentreren, slaapproblemen, lusteloosheid, veranderde eetlust of hoofdpijn.

Hoe werkt acupunctuur bij depressie?

Er zijn veel verschillende manieren om een depressie te bestrijden. Een van de bekendste en ook meest gebruikte is antidepressiva. Die je stemming en emoties reguleren door middel van de neurotransmitters serotonine en noradrenaline. Maar door de bijwerkingen die er zijn is antidepressiva lang niet voor iedereen geschikt.

Met acupunctuur kun je depressies op een alternatieve manier tegen gaan. En richt zich zowel op de fysieke als de emotionele symptomen. Dat doen we met flinterdunne naaldjes. Die de balans van het energiesysteem in het lichaam weer herstellen.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken.