Acupunctuur bij depressie

Voor de buitenwereld is het niet altijd even goed te merken. Maar als je langer dan 2 weken geen zin hebt in contact met anderen, slecht of juist veel slaapt en niets wilt ondernemen dan wordt er officieel gesproken van een depressie. Als je lange tijd een neerslachtige stemming hebt, dan weet je hoe vervelend dat is. En dat uit zich niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk.

Meestal merkt je omgeving, van je vrienden, familieleden of collega’s er pas wat van als de klachten daadwerkelijk waarneembaar zijn. Denk daarbij aan slaapproblemen, lusteloosheid of iets heel simpels als aanhoudende hoofdpijn.

Hoe werkt acupunctuur bij depressie?

Er zijn vele manieren om een depressie te bestrijden. De bekendste en meest gebruikte zijn antidepressiva: medicijnen die effect hebben op de neurotransmitters serotonine en noradrenaline. Die zorgen namelijk voor de regulatie van stemming en emoties. Vanwege tal van bijwerkingen, zijn antidepressiva lang niet door iedereen probleemloos te gebruiken.

Acupunctuur is een alternatieve manier om depressies tegen te gaan. Deze behandelmethode richt zich zowel op de fysieke als de emotionele symptomen van de aandoening. Dat gebeurt door middel van het inbrengen van flinterdunne naaldjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat het energiesysteem in het lichaam wordt veranderd, waardoor de scheefgegroeide balans wordt hersteld.

Het gevolg is dat verzwakte spieren en het gebrek aan geluk als het ware worden opgeheven. Doordat je weer wat fitter wordt, heeft dit natuurlijk ook invloed op hoe je zelf in je vel zit.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken.